10 Mayıs 2024 ile admin

‘’EBELER: YAŞAMSAL BİR İKLİM ÇÖZÜMÜ’’ TEMALI 2024 EBELER GÜNÜ PANELİ DÜZENLENDİ

EBEARGE tarafından ‘’Ebeler: Yaşamsal Bir İklim Çözümü’’ Temalı 2024 Ebeler Günü Paneli 10 Mayıs 2024 tarihinde çevrimiçi olarak düzenlendi. Panele akademisyenler, ebeler ve ebelik öğrencileri olmak üzere ortalama 180 kişi katılmıştır.

Panel moderatörlüğü dernek yönetim kurulu başkan yardımcısı Doç. Dr. Nursen Bolsoy ve dernek sekreteri Doç. Dr. Hafize Öztürk Can tarafından gerçekleştirilmiştir.

Açılış konuşması dernek yönetim kurulu başkanı Dr. Ör. Üyesi Ayşegül Dönmez tarafından yapılmış, Dönmez ICM’ın 2024 teması olan ‘’Ebeler: Yaşamsal Bir İklim Çözümü’’ konusunu ve ebelerin bu konuda önemini vurgulamıştır.

Panelde Manisa Celal Bayar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Coğrafya Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Şeyda Kartum Öztürk ”İlklim Değişikliği”, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Tarla Bitkileri Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Yıldırım ”İklim Değişikliği ve Tarım”, Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Mahide Demirelöz Akyüz ”İklim Değişikliğinin Üreme Sağlığına Etkisi” ve UNFPA Türkiye Ofisi Üreme Sağlığı Koordinatörü Dr. Gökhan Yıldırımkaya ”İklim Değişikliği Dahil UNFPA öncelikleri ve İlkelerinin Ebelik Mesleği İle İlişkisi” konularında sunumlarını gerçekleştirdiler.

Multidisipliner olarak gerçekleştirilen ve oldukça verimli geçen bu panele değerli konuşmalarıyla katkı sunan hocalarımıza ve tüm katılımcılara teşekkür ederiz.